Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Červené rizoto s koreňovou zeleninou a sušenými dubákmi

Okrem jazmínovej ryže, mám rada aj hnedú ryžu. Varí sa síce dlhšie, ale je to príjemná a zdravá zmena. 

Červené rizoto s koreňovou zeleninou a sušenými dubákmi
1. JAN 2016

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 1 hrnček hnedej ryže
  • 2 hrnčeky vody
  • 1 zeleninový bujón bez glutamanu
  • hrsť sušených dubákov

Postup: 

Príprava je ľahká. 1 hrnček ryže, 2 hrnčeky vody a  bujón bez glutamanu prikryjeme a varíme 40-50 minút. Keď sa dovára, pridáme za hrsť nasekaných sušených dubákov, premiešame a necháme ešte dôjsť. Voda by sa nemala úplne vypariť a malo by vzniknúť vláčne rizoto. Ak treba, prilejte vodu pred dováraním. 

Ešte si pripravíme koreňovú zeleninu:

  • 1PL ghee masla
  • 1 oranžová mrkva
  • 1 žltá mrkva
  • 1 šalotka
  • kúsok zeleru
  • soľ a korenie
  • petržlenová vňať/koriander
  • 2 PL citrónovej šťavy

Na malé kocky, alebo hranolčeky pripravenú koreňovú zeleninu dáme na rozpálenú panvicu, kde sme dali rozpustiť 1 PL ghee (môže byť aj obyčajné maslo, alebo olivový olej). Najprv dajte šalotku, potom mrkvu a zeler. Bude to krásne voňať. Opekajte s citom a nenechajte zeleninu veľmi zmäknúť. Nezabudnite osoliť a okoreniť. Môžete pridať nasekanú vňať.  Pokvapkajte citrónovou šťavou a vypnite. Najprv dajte na tanier hubové rizoto z červenej ryže a potom na to zeleninku. 

Zdroj receptu: foodblogerka.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bulgur s baklažánom a paradajkamiBulgur s baklažánom a paradajkami

Bulgur je vlastne predvarená a nalámaná celozrnná pšenica, ktorá je bohatá na vitamíny A a B a minerály fosfor, železo, horčík a selén. 

 

Hubové rizoto so shitake a zeleninouHubové rizoto so shitake a zeleninou

Aj vy milujete rizoto? Dá sa pripraviť na tisíc spôsobov, a pri použití správnych surovín má ideálne nutričné hodnoty. 

 

 

Kuskusové rizoto s proteínmiKuskusové rizoto s proteínmi

Pri kúpe kuskusu si dajte záležať a kúpte si celozrnný. Dostať ho v každom bio obchode.

 


Autor článku

Bianka

Bianka Foodblogerka

Prostredníctvom mojich receptov Ti chcem ukázať, že sa dá navariť rýchlo a zároveň aj chutne. Neodsudzujem mäsíčko ani sladké. Podľa mňa máme jesť všetko, ale s mierou. Aj keď niekedy to jednoducho nejde…

http://www.foodblogerka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Červené rizoto s koreňovou zeleninou a sušenými dubákmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.