Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Bulgur s baklažánom a paradajkami

Bulgur je vlastne predvarená a nalámaná celozrnná pšenica, ktorá je bohatá na vitamíny A a B a minerály fosfor, železo, horčík a selén. 

Bulgur s baklažánom a paradajkami
1. SEP 2015

Čo budeme potrebovať  na 4 porcie?

  • 150 g bulguru
  • 350 ml vody
  • 1 baklažán
  • 250 g cherry paradajok
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 chilli papričku
  • 50 g baby špenátu
  • bylinky (najlepšie sú čerstvé: napríklad tymian, oregano, majoránka)
  • morskú soľ

Postup: 

Bulgur prepláchneme vo vode. Prilejeme 350 ml vody, privedieme k varu a varíme 5 minút. Potom ho 10 minút necháme pod pokrievkou dodusiť. Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme a necháme ho odstáť. Ošúpeme si cesnak a spolu s chilli papričkou ho nakrájame na plátky. Keď je bulgur hotový, na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cesnak s chilli papričkou a bylinkami, a chvíľu restujeme. Z baklažánu utierkou vysajeme prebytočnú vodu a pridáme ho do panvice. Cherry paradajky si nakrájame na polovičky, pridáme k baklažánu a dusíme. Keď je zelenina mäkká, pridáme bulgur, všetko spolu dobre premiešame a dochutíme soľou. Nakoniec do bulguru primiešame baby špenát, ale len do chvíle, kým zvädne a už ho nevaríme.

Zdroj receptu: fitshaker

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Bulgur s baklažánom a paradajkamiBulgur s baklažánom a tofu

 

 

Bulgur so zeleninou a tofuBulgur so zeleninou a tofu

 

 

 

Kuskusové rizoto s proteínmiKuskusové rizoto s proteínmi


Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bulgur s baklažánom a paradajkami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.