Čo budeme potrebovať?
- 350 g špaldovej celozrnnej múky
- 150 ml plnotučného mlieka
- 7 stredne veľkých jabĺk
- ½ droždia
- 3 lyžice medu
- škoricu
Postup:
Do 150 ml teplého mlieka nadrobíme 1/2 droždia a necháme odstáť 10 minút, vznikne nám kvások. Zmiešame ho s múkou. Cesto necháme vykysnúť.
Ošupeme a nastrúhame jablká. Pridáme do nich lyžicu medu, lyžičku škorice a premiešame.
Vykysnuté cesto si rovnomerne rozvaľkáme do obdĺžnika a potrieme lyžicou medu. Vysypeme a rovnomerne rozložíme postrúhané jablká a posypeme čajovou lyžičkou škorice.
Ešte na záver potrieme jablká lyžicou medu a cesto pomaly zatočíme a dáme na plech. Pečieme pri 190 stupňoch cca 45 minút.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Koláčiky bez pridaného cukru.
Netradičný koláč z piatich surovín
Obľubujeme recepty, ktoré sú len z niekoľkých ingrediencií. A vy?
Tradičný makový závin na zdravý spôsob
Makový závin je tradičným pokrmom našich babičiek, ktorý má rád azda každý.