Čo budeme potrebovať?
- 130 g tekvice
- 2/3 hrnčeka pomletých ovsených vločiek
- 1/2 hrnčeka mlieka
- ¼ lyžičky zázvoru
- štipku škorice
- štipku soli
- ¼ lyžičky podrveného nového korenia
- 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
- 2 lyžičky ľanových semienok
- 2 lyžice medu (alebo javorového sirupu)
- ½ lyžice kokosového oleja
Postup:
Tekvicu ošúpeme, prekrojíme a zbavíme jadierok. Zmixujeme ju. Pomixované ovsené vločky zmiešame so všetkými suchými surovinami a nakoniec pridáme aj tekvicu, kokosový olej a mlieko. Pečieme z každej strany asi 3-4 minúty a podávame napríklad s nakrájanými slivkami a hruškami.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Hriešne dobré lievance bez cukru
Ideálne raňajky, ktoré naštartujú tvoj deň.
Makovo-hruškové ovsenné lievance
Makovo-hruškové lievance sú skvelou a zdravou pochúťkou, ktorá je na raňajky ako stvorená.
Sladké zemiaky sú nielen zdravé, ale aj chutné.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)