Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami
Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť.
Potrebujeme:
- 150 g pšena uvareného domäkka
- 0,5 l mandľového mlieka
- 70 g kustovnice čínskej v bio kvalite (namočiť do vlažnej vody na cca 2 hodiny)
- 100 g sušených vykôstkovaných datlí (namočíme na 2 hod do mandľového mlieka)
- 100 g strúhaného kokosu
- 80 g pistácií (zmixovaných)
- 1 malá lyžička škorice
- štipka mletej kurkumy
- papierové košíčky 30 ks
Postup:
Pšeno dvakrát opláchneme horúcou vodou. Necháme odkvapkať a varíme v mandľovom mlieku domäkka za občasného premiešania. Necháme vychladnúť. V mixéri zmixujeme na kašu kustovnicu a datle. Dôkladne vmiešame do pšena tak, aby sa zafarbilo a spojili sa ingrediencie. Pridáme škoricu, kurkumu, 2 lyžice kokosu, lyžicu pistácií a miešame. Musí vzniknúť hustá lepivá hmota. V miske so studenou vodou si namočíme prsty a vytvarujeme menšie guľky s priemerom cca 3,5 cm. Obalíme v pistáciách, alebo v strúhanom kokose. Uložíme do košíčkov a dáme na 2 hodiny do chladničky. Udržujeme v chlade, skonzumujeme do 48 hodín.
Zdroj receptu: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami
Máte doma amarant a neviete, čo s ním?
ento koláč sme s dcérkou vymysleli spontánne, keď objavila nedávno chuť arašidového masla a nechcela si dať vziať lyžicu s pohárom.
Bezlepkový koláč z makovej múky
Vymysleli sme pre vás recept na úžasný ľahký makový koláč s použitím kokosového mlieka.