Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť. 

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami bez pridaného cukru
5. SEP 2015

Potrebujeme:

  • 150 g pšena uvareného domäkka
  • 0,5 l mandľového mlieka
  • 70 g kustovnice čínskej v bio kvalite (namočiť do vlažnej vody na cca 2 hodiny)
  • 100 g sušených vykôstkovaných datlí  (namočíme na 2 hod do mandľového mlieka)
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 80 g pistácií (zmixovaných)
  • 1 malá lyžička škorice 
  • štipka mletej  kurkumy
  • papierové košíčky  30 ks

Postup:

Pšeno dvakrát opláchneme  horúcou vodou. Necháme odkvapkať a varíme  v mandľovom mlieku domäkka za občasného premiešania. Necháme vychladnúť. V mixéri zmixujeme  na kašu kustovnicu a datle.  Dôkladne vmiešame do pšena tak, aby sa zafarbilo a spojili sa ingrediencie. Pridáme škoricu, kurkumu, 2 lyžice kokosu, lyžicu pistácií a miešame. Musí vzniknúť hustá lepivá hmota.  V miske so studenou vodou si namočíme prsty a vytvarujeme menšie guľky s priemerom cca 3,5 cm. Obalíme v pistáciách, alebo v strúhanom kokose. Uložíme do košíčkov a dáme na 2 hodiny do chladničky. Udržujeme v chlade, skonzumujeme do 48 hodín. 

Zdroj receptu: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkamiAmarantový koláč s makom, slivkami a jablkami

Máte doma amarant a neviete, čo s ním?

 

 

Arašidový koláč /cheesecake/Arašidový koláč /cheesecake/

ento koláč sme s dcérkou vymysleli spontánne, keď objavila nedávno chuť arašidového masla a nechcela si dať vziať lyžicu s pohárom. 

 

 

Bezlepkový koláč z makovej múkyBezlepkový koláč z makovej múky

Vymysleli sme pre vás recept na úžasný ľahký makový koláč s použitím kokosového mlieka.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.