Na jeden koláč v okrúhlej forme (cca 24 cm a na 8 porcií) budete potrebovať:
Cesto:
- 250 g špaldovej celozrnnej múky
- 1 ks vajca
- 100 g masla
- lyžička soli
Náplň:
- 400 g vareného kuracieho mäsa
- 200 g karotky
- 200 g zelených fazuliek
- 100 g hnedých šampiňónov
- 1 polievková lyžica oleja
- 4 vajcia
- 150 g kyslej hustej smotany 10 %
- muškátový oriešok, soľ, korenie
- 30 g horčice
Príprava cesta:
Špaldovú celozrnnú múku, lyžičku soli, jedno vajce a maslo spracujte na cesto, ktoré rozvaľkajte do kruhovej formy, dno popichajte vidličkou a dajte piecť do rúry na cca 20 minút pri 180 °C.
Príprava náplne:
Očistené hnedé šampiňóny nakrájajte na štvrťky, prudko ich opečte na horúcom oleji a nechajte ich vychladnúť. Varené kuracie mäso z polievky nakrájajte na kúsky. Karotku pozdĺžne nakrájajte a vložte ju do vriacej, osolenej vody na cca 3-5 minút. To isté urobte aj so strukmi. Na predpečený korpus rozdeľte nakrájané mäso, restované šampiňóny, rozložte predvarené prúžky mrkvy a aj fazuľové strúčky. Štyri vajcia rozšľahajte so soľou, pridajte horčicu, mleté korenie a aj strúhaný muškátový oriešok. Vaječnú zmes doplňte kyslou smotanou a ešte šľahajte, aby vznikla hladká zmes. Tou koláč polejte a dajte ho zapiecť na 20 minút na 200 °C.
Náplň si upravte podľa svojich chutí, je vhodná každá zelenina a bylinky.
- Výživové hodnoty na 1 porciu:
Energetická hodnota: 355 kcal
Sacharidy: 28 g
Bielkoviny: 21 g
Tuky: 18 g
Zdroj receptu: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Cuketový koláč s bylinkami a paradajkami