Karfiolový cheesecake
Cheesecake z karfiolu je menej tradičný, ale o to chutnejší.
Suroviny:
- veľká hlavička karfiolu rozobratá na ružičky
- 2 PL roztopeného kokosového oleja
- 2-3 PL medu, alebo tekutej stévie
- 1/2 ČL vanilkovej arómy
- 3 ČL želatíny
- 1/2 ČL morskej soli
Postup:
Do formy vložte papier na pečenie. Uvarte domäkka karfiol rozobratý na ružičky. Vložte do výkonného mixéra a mixujte, kým nevznikne kaša. Prilejte kokosový olej, arómu a sladidlo. Nakoniec pridajte želatínu pripravenú podľa návodu a poriadne zmixujte. Dajte do formy, prikryte a vložte na noc do chladničky. Polevu urobte podľa fantázie.
Zdroj receptu: Viktor Vincze
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Karfiolová cesnačka v zdravom domácom bosniaku
Cesnak skvelo posilňuje imunitu a v kuchyni je nezastupiteľnou koreninou.
Karfiolový krém s domácim pestom
Karfiolový krém vám bude chutiť s pestom z medvedieho cesnaku.
Parený karfiol zapekaný v kari kruste
Čo poviete na karfiolové menu? Jednoznačne dobrý tip na dnešný obed.
Diskusia k článku - Karfiolový cheesecake
Nový príspevok
A kedy sa dáva soľ ? :)