Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Čučoriedkový cheesecake

Osviežujúci a zdravý čučoriedkový koláč. 

Čučoriedkový cheesecake
21. AUG 2015

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 200 g celozrnnej špaldovej múky
  • 210 g zmäknutého živočíšneho masla 82 %
  • 100 g kokosového, alebo trstinového cukru
  • 2 menšie vajíčka, alebo 1 veľké
  • Na špičku noža badiánu (mletého)

Krémová časť:

  • 1250 g kvalitnej ricotty
  • 200 g 12 % smotany
  • 130 g kokosového cukru
  • 2 vajíčka
  • 60 g kukuričného škrobu
  • 1/2 ČL škorice a tiež bourbon vanilky, alebo polovicu malej lyžičky kardamonu mletého a štvrť lyžičky mletého badiánu
  • 320 g lesných čučoriedok
  • 50 g čučoriedok na ozdobenie
  • patentná forma na pečenie s priemerom 30cm

Postup:

Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. V miske vypracujeme ručne cesto na korpus. Vymiešame spolu múky  so zmäknutým maslom, cukrom, vajíčkami  a badiánom na kompaktnú hmotu a vytvoríme  bochník.  Necháme odpočívať hodinu v chladničke.

Medzičasom opláchneme čučoriedky a necháme ich odkvapkať v sitku. Odporúčam použiť klasické drobné, tmavé slovenské a nie kanadské. Vo vysokej nádobe na mixovanie zmixujeme spolu ricottu, smotanu, čučoriedky, koreniny a škrob. 

Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na papieri na hrúbku 0,5 centimetra. Snažíme sa dosiahnuť tvar väčší  cca o 2 cm ako dno tortovej formy. Cesto preklopíme s papierom do formy a ručne dotvarujeme okraje do výšky 4-5 cm.

Krém nalejeme na korpus tesne pod okraj korpusu. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia 1 hodinu. Počas pečenia koláč kontrolujeme, povrch nesmie zhnednúť, prípadne znížime teplotu na 160 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť 30 minút,  tortovú formu uvoľníme a prípadne podrežeme okraje, ak sa lepia. Nemalo by sa to stať, pretože cesto je mastnejšie. Povrch posypeme čučoriedkami a po úplnom vychladnutí krájame na 18 až 20 kúskov.

Zdroj receptu: Silvia Horecká

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Čerešňové cookiesČerešňové cookies

 

 

Čučoriedkové muffinyČučoriedkové muffiny

 

 

 

Ovocný raw koláčikOvocný raw koláčik

 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Čučoriedkový cheesecake

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.